0,5 kg csirkemáj
só, bors, majoranna
1 egész tojás
zsemlemorzsa
A májat késsel elkaparjuk apróra. Hozzákeverjük a fűszereket és a tojást.
Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, amennyit felvesz. Ez kb. 2 kicsi merőkanálnyi.
Fél órát pihentetjük.
Forró levesbe szaggatjuk kiskanállal.
Ha le akarjuk fagyasztani, akkor vegetás vízben kifőzzük. Amikor kihűlt zacskóba tesszük és lefagyasztjuk.
Amikor felhasználjuk, akkor csak a forró levesbe dobjuk és pár perc alatt kész is a leves.
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt , zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 perci...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesMegpirítjuk a kockára vágott zellert a margarinon. Liszttel leszórjuk, egy percen belül beleöntjük folyamatos keverés mellett a tejet és a vizet. Fűszerezzük ízlés szerint. 20-30...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük kb. 2 l hideg vízzel, sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, petrezse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázott cukkinit és krumplit edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sóval, borssal, fokhagymával, egy pici kaporral és bazsalikommal fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű