menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült fűszeres fasírtgolyók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg marha-sertés darált hús
1 nagyobb hagyma apróra vágva
3 tk őrölt római kömény
2 tk tandoori masala
fél zsemle vízbe beáztatva, kinyomkodva vagy 1 tojás
4 gerezd fokhagyma reszelve

fél ek vaj

Mártás:

2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 kis chili finomra vágva
csipet porcukor
néhány mentalevél
kevés olívaolaj

Elkészítés:


A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, alaposan eldolgozzuk. Golyókat formázunk belőle, 180 fokos sütőben mini muffin formákban kisütjük. A szilikonossal egyszerűbb, mert nem kell vajazni. A sima fémet alaposan ki kell vajazni előtte! Közben összeállítjuk a mártást: mentalevélkét finomra csipkedjük/vágjuk és összekeverjük a többi alapanyaggal.

Tálalás:Ha kisültek a fasírtgolyók, hideg vízbe beáztatott, lecsepegtetett nyársra húzzuk (így nem szálasodik) és a mártással kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tudtad, hogy nem kell olajszagban úsznia a lakásnak ahhoz, hogy isteni fasírtot ehess? Gasztrobloggerünk, Ízbolygó mindig a sütőben süti, mégpedig szilikonos mini muffin formában. Végtelen sok variációban lehet elkészíteni, jól előkészíthető parti kaja, ráadásul másnap is finom!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Gombás hagymás tarja,csalamádéval
Gombás hagymás tarja,csalamádéval

A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem, Egy nagy tálban összekeverem sóval borssal a ketchuppal és a mustárral, majd a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Svéd húsgombóc (Köttbullar)
Svéd húsgombóc (Köttbullar)

2 ek. zsiradékban megpároljuk a hagymát. Villával felverjük a tojást, hozzátesszük a tejet, zsemlemorzsát, 5 percig állni hagyjuk. Beletesszük a sót, fűszereket, hagymát, húst. Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Fokhagymás, bőrös sült oldalas
Fokhagymás, bőrös sült oldalas

A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan beszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Tepsibe rakjuk a húsokat. A fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Tejfölös-tojásos karaj
Karaj - Tejfölös-tojásos karaj

1. A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. 2. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. 3. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. 4. A karajból vékony szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk