40 dkg szobahőmérsékletű vaj
40 dkg krémsajt (philadelphia típusú)
20 dkg cukor
50 dkg liszt
só
Töltelék:
- baracklekvár + dió
- szilvalekvár
- reszelt csoki + áfonya
- aszalt gyümölcsök
- marcipán + mandulalapok
- eper/málnalekvár + natúr tört pisztácia
- áfonyalekvár + reszelt narancshéj
A tésztát összedolgozzuk és egy éjszakán át pihentetjük.
Sütéskor négyfelé osztjuk és amivel nem dolgozunk, a ahűtőben tartjuk.
A tésztát bőven alálisztezve körré nyújtom és 16 részre vágom. Megkenem és feltekerem. 20 percig hideg heylen pihentetem.
Tojással/tejjel lekenem és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm
Először durvára daraboljuk a diót, nem kell hogy nagyon apró legyen. Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük reszelőn. A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, olajjal. Beleres...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz-6 deci tej -4deci szóda -4 tojás -400 gramm lisz -2 vanilis cukor Csipet só 2 e.k.olaj
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé. A tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki. (...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéztészta A kekszmorzsát a vajat és a cukorhelyettesítőt összekeverem, a tortaformába teszem, úgy hogy az oldalára is kerüljön. Krém Krémsajtot, cukorhelyettesítőt, tojást, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz