- 5 dkg vaj
- liszt
- 1,2 l víz
- ételízesítő, só és kapor
Galuska:
- 1 tojás, liszt, só, víz, kapor
Rántás:
- 1 pohár tejföl, 1 tojás
Vajas rátást készítünk, 5 dkg vajjal és liszttel, majd felengedjünk 1,2 l vízzel, ételízesítővel, sóval és kaporral ízesítjük.
Galuskát keverünk, majd bele szaggatjuk a levesbe. Majd a tojásos tejföllel ízesítjük.
1. A csülköt egy hagyma társaságában megfőzzük. 2. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük. 3. A csülök főzőlevében megfőzzük a lencsét és a zöldségeket. B...
Elkészítési idő: 135 perc Nehézség: KönnyűA birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézEgy fazékban öntsünk olívaolajat, amikor az már kellően meleg - de még nem túl forró, mert a fokhagyma könnyen megég – adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, dinszteljük meg, és hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Félretesszük de még nem szűrjük le. A hagymát felvágjuk, a zöldésgeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz