menu

Családireceptkönyv.hu

Aggteleki kaporleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 5 dkg vaj
- liszt
- 1,2 l víz
- ételízesítő, só és kapor

Galuska:
- 1 tojás, liszt, só, víz, kapor

Rántás:
- 1 pohár tejföl, 1 tojás

Elkészítés:


Vajas rátást készítünk, 5 dkg vajjal és liszttel, majd felengedjünk 1,2 l vízzel, ételízesítővel, sóval és kaporral ízesítjük.
Galuskát keverünk, majd bele szaggatjuk a levesbe. Majd a tojásos tejföllel ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Lencseleves
Lencseleves

1. A csülköt egy hagyma társaságában megfőzzük. 2. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük. 3. A csülök főzőlevében megfőzzük a lencsét és a zöldségeket. B...

Elkészítési idő: 135 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Attila
Birsalma leves
Birsalma leves

A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Soupe a l'ail - Fokhagymakrémleves
Soupe a l'ail - Fokhagymakrémleves

Egy fazékban öntsünk olívaolajat, amikor az már kellően meleg - de még nem túl forró, mert a fokhagyma könnyen megég – adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, dinszteljük meg, és hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES KRUMPLIGOMBÓC LEVES
ZÖLDSÉGES KRUMPLIGOMBÓC LEVES

A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Félretesszük de még nem szűrjük le. A hagymát felvágjuk, a zöldésgeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirít...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk