6 db szikkadt kifli
3 tojás
cukor
1/2 l tej
vaj vagy Ráma
dió
4 db alma(reszelve)
szilvalekvár
A fél liter tejet felmelegítem, a tojás sárgáját cukorral kikeverem, és a tejhez öntöm. A felkarikázott kiflit belemártogatom és a kivajazott tepsibe fektetem. Ezt megszórom dióval, reszelt almával és rétegezem úgy, hogy a tetejére kifli kerüljön. A tojás fehérjét két kanállal lekvárral kikeverem és ráöntöm a tetejére. 15 perc alatt készre sütöm.
Meghántom a rebarbarát és 1 cm darabokra vágom. 2 bögre cukrot a tojások sárgáját az olajat,tejet (vagy ásványvizet) jól kikavarom ezután hozzáadom a lisztet és sütőport.Tálcába t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük. Lágy omlós tésztát kapunk, amit zsírpapírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába nyomkodunk; peremet is képezhetünk neki. 180 Celsius-fokon kb. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKikeverjük a tojások sárgáját 15 dkg cukorral a vaníliás cukorral, és a tejjel felengedve, beleöntjük az egycentis karikákra vágott kiflit. Mikor a tejet magába szívta, összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverőtálba helyezzük, alaposan kikeverjük, kivajazott tepsibe öntjük, (lisztezni nem kell) és forró sütőben megsütjük. Ezt követően felszeleteljük és felfaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű