Tészta:
30 dkg liszt
8 dkg porcukor
20 dkg hideg vaj
12,5 dkg mascarpone
csipet só
Töltelék:
75 dkg ricotta
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
12,5 dkg mascarpone
3 tojás
25 dkg Extra Jam (lekvár), nálam eper
A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad -1/3-ad részre osztjuk.
A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk és egy kb 20*30-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük.
A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe és kb 5 percig sütjük.
Ezt az egészet gyorsan összeállítani és néhány órára hűtőbe tenni. Akár egy teljes éjszakára is. 0.5 kg lisztből általában 2 tepsivel lesz A tészta felébe pici tejben feloldott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA diót, a cukrot kimérjük. Belereszeljük a citrom héját, és az 1 egész tojással összegyúrjuk. Ha kicsit ragad, dolgozzunk bele kevés diót. Kevés darált diót szórjunk a deszkára, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőtálba belerakom és jól összedolgozom, gyúrom kézzel, majd gombóc formájúra formázom. Az étolajat felmelegítem, de nem túl forróra, mert akkor hirtelen m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű