1 kg nagyobb szemű burgonya
60 dkg darált hús
fokhagyma
oregánó
só
bors
pirospaprika
ételízesítő
olaj
tejföl
sajt
A burgonyákat megpucoljuk és egészben megfőzzük, majd amikor megfőtt, félbevágjuk. A közepét kikaparjuk, a közepe maradjon vastagabb, hogy megtartsa a tölteléket.
A darált húsból és a fűszerekből pörköltet készítünk.
Amikor készen van, belekanalazzuk a burgonyák közepébe. A tetejére annyi tejfölt kanalazzunk, amennyi nem folyik le róla.
Megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.
Ha nem iszod meg a 3 liter vizet, nem fog megindulni a fogyás, vagy csak nagyon lassan fog menni. Ha le tudsz gyűrni 4 liter csapvizet egy nap (én sparos s budges cukormentes naran...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, kis lisztet szórunk a tetejére, majd az egészet felfuttatjuk. Összedolgozzuk az összes alapanyagot. Az egészet 8-10 percig dagasztjuk....
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes1. A lisztet összekeverem a sóval. A tészta hozzávalóit beleteszem a kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben (de természetesen kézzel is lehet gyúrni és dagasztani). Beletesze...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: Könnyű