menu

Családireceptkönyv.hu

Elronthatatlan meggyes piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg kimagozott meggy
4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
víz

Elkészítés:


A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütőport és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. Arra figyelni kell, hogy ha a meggyet nem jól csöpögtettem le, akkor túl folyóssá válhat tőle a tészta!

A simára kevert tésztába keverem a kimagozott meggyet és ha még szükséges, további pár kanál forró vízzel még lágyítok a tésztán.

Egy tepsit kikenek margarinnal, majd megszórom liszttel és folyamatos rázogatással mindenhova juttatok a lisztből. A kilisztezett tepsiben szépen elosztom a meggyes tésztát.

A sütőt 160 fokon előmelegítem és kb. 20 percig, tűpróbáig sütöm a süteményt. A piskótát félreteszem hűlni, amikor már nem tűzforró, felkockázom, és ízlés szerint megszórom porcukorral.

Elronthatatlan meggyes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ecetes sajtos rúd
Ecetes sajtos rúd

Elkészítése: A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lisztmentes csokitorta
Lisztmentes csokitorta

A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kedvenc szelet
Kedvenc szelet

40 dkg lisztből fél csomag sütőporral, 12 dkg zsírral, 12 dkg cukor­ral, 1 tojással és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tészta legyen, tész­tát készítünk. 3 részre osztjuk, és eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar finom teszta
finom teszta

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk