A piskótához
5 db tojás
5 ek cukor
3,5 evőkanál finomliszt
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez
250g mascarpone
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
4ek cukor
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
A csokiöntethez
1 cs főzős csokiöntet por
3.5 dl tej
2 ek rum
2 ek cukor
Továbbá
rumba áztatott magozott meggy, csokiforgács
A piskótát szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt kb 2x2cm-es kockákra vágjuk.
A csokiöntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük, majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek rumot(ízlés szerint)
1-2 dl hideg tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, a többi tejet pedig felhevítjük. Forráspontnál hozzáöntjük a keveréket, és folytonos keverés mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.
Jöhet a rétegezés:Krém-Piskóta kocka-rumba áztatott meggy-csokiöntet…….így rétegezzük tovább!
Legfelülre krém kerüljön. Díszíthetjük meggyszemekkel és csokiforgáccsal.
A vizet egy lábasba öntöm, kimérem a vajat és a vízben felolvasztom. Beleszórom a csipet sót és a csipet cukrot is. Felforralom. Miután felforrt közepes lángra kapcsolok és beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott, leszárazott meggyet kimagozzuk, szűrőn lecsöpögtetjük. 2. A vajat (vagy a margarint) a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a dióval együtt. A csokoládét apróra törjük és a vajjal, tejszínnel együtt egy edénybe tesszük és lassú tűzön felolvasztjuk. Ne hagyjuk f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk, és legyaluljuk (ne sózzuk). A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd apránként a többi hozzávalókat is belekeverjük a meggy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű