ízlés szerint só
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem egy maréknyi petrezselyem
10 dkg vaj
rozmaring egy maréknyi rozmaring
egy maréknyi snidling
ízlés szerint bors
egy maréknyi kakukkfű
A vajat hagyjuk szobahőmérsékleten puhára olvadni. Mindegyik friss fűszerből egy maréknyit összeaprítunk, a fokhagymát lereszeljük. Összekeverjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk.
20 cm-nyi folpackot kiterítünk, a fűszervajat rákanalazzuk, feltekerjük, a végét, mint a szaloncukrot megtekerjük. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
A főtt disznómájat megdaráljuk, megmérjük, összevágjuk feleannyi apróra vágott tokaszalonnával, ugyanannyi megdarált hússal és három-négy tejbe áztatott, átpasszírozott zsemlével,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 200 fokra. A tojásokat felverem a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenem, 3 szelet kenyeret megmártóztatok a tojásos, sós, tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 160fokra előmelegítjük.Az összes hozzávalót botmixerrel összetormixoljuk,majd egy kiolajozott sütőpapírral bélelt pici tepsibe öntjük,és kb.45perc alatt készre sütjük.Ha ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű