20 dkg gomba
1 fej hagyma
fél csirkemell
piros paprika
só
bors
2 dl tejföl
1 kanál liszt
étolaj
A gombát és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy kiskanál piros paprikát, a csirkemellet és egy kevéske vizet.
Amikor már a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a gombát is. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amikor kész 2 dl tejfölbe teszünk egy kanál lisztet és 1 dl vizet, jól összekeverjük és behabarjuk vele a pörköltet.
Rizzsel tálaljuk.
1. A sajtot kb. 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, és fóliába csomagolva pár percre a fagyasztóba tesszük, így kicsit keményebb lesz, és nehezebben folyik majd ki. 2. Közben elkészítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a túrót – melyet előbb áttörtünk krumpli törőn – főzzük össze kb 5 percen át. Nem forralni ! savós akkor már jó! Nyomás nélkül szűrjük le róla a savót, majd lábasba t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük fel a tejet főni, tegyük bele a sót is. Közben a tejfölt verjük fel a tojásokkal. Amikor a tej elkezd főni keverjük bele a tejfölös keveréket, majd ezzel is főzzük 5 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű