1 közepes csirkemell filé
1 kis üveg gomba (17 dkg)
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott tk őrölt pirospaprika
1 ek házi darált paprika
1 dl sűrű paradicsomlé
1 dl víz
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az üveges gombát átmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A lecsepegett húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Hozzáadjuk a gombát, a paradicsomlevet és még tovább pároljuk.
Ha már a gomba is puha és a leve is kicsit besűrűsödött, elzárhatjuk.
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
5 dkg cukor 7 dkg tea vaj 1,5- dl tejszín 0,5 dl menta szirup... elhagyható.. vagy bármilyen sűrű szörpre cserélhető ezeket felteszem a tűzre... egy nagyon jó sűrű szirupot fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát apróra reszelem, besózom, majd hozzáadom a borsot és a köményt. Állni hagyom, míg levet ereszt (kb 15-20 perc). A levét kinyomkodom, hozzáadom a tojásokat, és összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízbe morzsoljátok bele az élesztőt és nyomjatok hozzá egy evőkanál cukrot. Az egészet keverjétek jól össze, hogy a cukor feloldódjon, majd rakjátok félre 6-7 percre. En...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűSzalonnával is nyerő! Persze mindig akad olyan a családban, aki jobban szereti a tükörtojást, de arra is létezik muffinsütős megoldás! Baconcsíkokat piríts meg félig, és béleld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű