menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás kijevi szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet sertéskaraj
20 dkg gomba
20 dkg reszelt sajt
4 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (sütéshez)
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet ételízesítő (vajhoz)
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (vajhoz)
1 csipet szerecsendió (vajhoz)
1 gerezd fokhagyma (vajhoz)
20 dkg vaj (vajhoz)
1 csipet petrezselyemzöld (vajhoz)

Elkészítés:


A gombát szeletekre vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk és erősen fűszerezzük.
Elkészítjük a fűszervajat.
Az összetevőket simára kikeverjük, majd egy tégla alakot formázunk belőle.
Alufóliába becsomagoljuk és betesszük a mélyhűtőbe (akár előző nap is elkészíthetjük).
A hússzeleteket kiterítjük, csak az egyik oldalát sózzuk.
A másik oldalába beleteszünk a fagyott fűszervajból, 2-3 vékony szeletet, a gombát és rátesszük a sajtot.
Fogpiszkálóval összetűzzük, majd a szokásos módon panírozzuk és bő olajban, pirosra sütjük.
Burgonyapüré, vagy sült krumpli a körete.

Gombás kijevi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Alpesi tarja
Alpesi tarja

1. A húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. 2. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel lereszeljük, majd megsózzuk. 3. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bogdányi aprópecsenye
Bogdányi aprópecsenye

A húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. majd a lecsót, kolbászt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mitől nem lesz kemény a máj?
Mitől nem lesz kemény a máj?

A máj vastartalma miatt rendkívül egészséges étel. Magas vastartalma segít szervezetünknek a vérképzésben. Igazság szerint hetente többször is kéne fogyasztanunk, de mégis csak ri...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Dagadó - Különleges töltött hús - OK
Dagadó - Különleges töltött hús - OK

1. A dagadót jó alaposan megmossuk, majd előkészítjük a töltésre. 2. A füstölt tarját vagy sonkát ledaráljuk, majd összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 evőkanál tejfölle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk