250 g gyömbér
1 narancs héja és leve
2 citrom
2 kg cukor
1 cs vaníliás cukor
3 tk citromsav
2 l víz
Egy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot.
15 percig együtt főzzük, így a cukor is felolvad, közben keverjük meg.
Elzárjuk a lángot, ekkor tesszük bele a narancs levét és a héját, vaamint a citromsavat.
4 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd újból felforraljuk.
Leszűrjük, üvegekbe töltjük és mehet a kamrába, de akár azonnal is fogyasztható.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk. Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk. Hűvös helyre tesszük, és 2-...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűkonyakon kívül kicsit összeforralni mindent, végül ha már kicsit kihűlt akkor mehet bele a konyak, összemixerelni és kész is
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHozzávalókat össze kell keverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük. A félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű