1.6 kg ponty
5 db vöröshagyma
2 db paprika
2 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
2 ek pirospaprika
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Megtisztítjuk a pontyot és jól megmossuk. Levágjuk a fejét, farkát, uszonyait. Felvagdossuk a halhúst, besózzuk és hűtőbe tesszük.
A paradicsomot, paprikát megmossuk és felvágjuk, a hagymát is apróra szeleteljük.
A hagymát egy fazékba rakjuk, ráöntünk kb. 2 liter vizet és beletesszük a halnak a fejét, farkát, uszonyait. Jöhet a paradicsom és a paprika is. Sózzuk és főzzük míg fel nem forr, utána még 2 órát úgyszintén.
Amikor megvan, leszűrjük és a sűrűjét jól átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, beletesszük a pirospaprikát és a halszeleteket. Kb. 10 perc alatt megfől. Ezután már puha a hal és óvatosan kell vele bánni, ne kevergessük, csak rázzuk kicsit össze.
Az olajon-1 dl.-megpiritjuk szép vilgos barnára a tarhonyát. Közben 1 kisfejnyi hagymát apró kockára vágunk, a fohagymával együtt(2 -3 gerezdnyi) és amikor már majdnem barna a tar...
Elkészítési idő: 1 ó. Nehézség: KönnyűA babokat kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni. Egy nagy lábasban egy kevés olajon a felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. 2. Sóval, egész borssal ízesítjük. 3. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes