2 db MAGGI Marhahúsleves kocka
1 kg szíhús színhús
1 db kelkáposztalevél
50 dkg vegyes zöldség
1 csomag kiskagyló tészta
1 db zöldpaprika
15 szem bors
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
ízlés szerint só
50 dkg csont
Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk.
Egy nagyobb fazékba fektetjük a csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a szemes borsot, a fokhagymát, a vöröshagymát egészben, a MAGGI Marhahúsleves kockát és egy kevés sót.
Fedő nélkül, lassú forralással, fél óráig főzzük, majd beletesszük a zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet és további lassú forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjük, egy kevés húslevest merünk rá és melegen tartjuk.
Ezután a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot és tálalás előtt leszűrjük.
Egy lábosban kevés olajon megpirítottam a gyömbért, újhagymát és fokhagymát. Felöntöttem zöldségalaplével, majd beletettem a zöldségeket is (a konzerv levét leszűrtem, az nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgarépákat és az újhagymákat megtisztítjuk. Sárgarépákat felkarikázzuk, az újhagymákat 2-3 részre vágjuk. Vajat, olívaolajat hevítjük. Először a hagymát, majd a sárgarépát 4-5...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvilágos rántás+paradicsom+1 l víz+babérlevél+só+cukor-->felforralom a végén rizs bele :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot a főzés előtti estén mosd meg és áztasd be (különben órákig kell főzni). 1. Tedd fel a babot főni a vízben és fűszerezd meg a főző levet hagymával, fokhagymával, babérlevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű