1 pohár cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
2 pohár liszt
1/2 pohár olaj
1 pohár kefír
20-30 dkg ízlés szerint ribizli
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig keverjük össze a sütőporral.
A kefírt és az olajat keverjük el a tojásos cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórjuk meg a megtisztított ribizlivel.
180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc alatt.
Ennél a süteménynél a kefires poharat használjuk mérőeszközként.
1. A margarint - konyhai robotgéppel - habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejet, a lisztet és a sütőport. 3. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztel, elkeverjük a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, kókuszreszeléket, vaníliás cukrot, margarint, tojást és egy kevés tejet. Ebből könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 2. A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal. 3. A tojásokat a cukorral, margarinnal és a joghurttal összeverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz