50 dkg háztartási keksz
20 dkg darált dió
4 dl tej
20 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 cl rum
20 dkg vaj
2 cl rum aroma
A háztartási kekszet apró darabokra törjük, majd belekeverjük a diót.
A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport gőz fölött, sűrű sziruppá főzzük.
A kész sziruphoz hozzáadjuk a rumot.
A diós kekszre öntjük a masszát.
Frissen tartó fóliát, ízlés szerint megszórjuk pici kókusszal.
Ráterítjük a masszát, szorosan feltekerjük, és henger alakúvá formázzuk.
Hűvös helyen, 1-2 órán át lehűtjük.
Felszeletelve tálaljuk.
1. A tojásokat beleütöm egy tálba, beleszórom a cukrot és kézi habverővel szétkeverem. 2. Egy lábosba teszek 2 ujjnyi vizet, mikor forr, ráhelyezem a tálat a tojásokkal és kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tejszínt egy tapadásmentes lábasba tettem, felforrósítottam és beletördeltem a csokoládét. Amikor a csoki elolvadt levettem a tűztől, belekevertem az édesítőt és a narancs resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGrease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű