2 dl tejföl
20 dkg porcukor
1 db citrom
1 cs. sütőpor
2 db tojássárgája
20 dkg zsír
1 kg liszt
ízlés szerint lekvár
1 kocka Rama
A lisztet elkeverjük a vajjal és a tejföllel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a zsírt, a porcukrot, a sütőport, valamint a citrom levét és reszelt héját.
Fél cm vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát és kiszaggatjuk.
Előmelegített sütő legmagasabb fokán 15 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben.
Két-két tésztát sűrű lekvárral összeragasztunk.
A margarint és a mézet tegyük egy edénybe, majd állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. A porcukorhoz adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat elkeverjük a vajjal, és annyi meggylevet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen, rumaromával vagy kevés rummal ízesítjük. Nedves kézzel kis golyókat formá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kikeverjük, a felvert tojásfehérjét a végén forgatjuk bele, óvatosan. Gáztepsiben 2x-re sütjük meg, hogy ne legyen vastag, tűpróbáig sütjük. Krém: a lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint,cukrot,tejet,kakaót jól felfőzöm.Amikor folyós,beleteszem a darabokra tört kekszet,2 ek.liszttel megszórom.Ezt jól összekeverem,addig legyen a tűzön,amíg a lábas falátó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű