csipet só
2 db sárgája tojás
40 dkg hideg margarin
20 dkg porcukor
1,5 zacskó sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
60 dkg liszt
reszelt ízlés szerint citromhéj
barack szükség szerint lekvár
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőszekrényben hagyjuk 1-2 órát pihenni.
Ezután kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, ha nagyon ragadna, akkor érdemes egy kevés porcukorral megszórni a deszkát és a nyújtófát is.
Kiszaggatjuk, ügyelve arra, hogy egyenlő legyen a teli és a lyukas tészta.
A linzerhez a tetőt úgy készítjük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákunkon használt csővel szúrjuk ki és úgy sütjük készre.
Ha kihűlt, töltsük meg habzsákból kinyomott baracklekvárral.
500 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az élesztőt egy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal, és a margarinnal habosra Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, a tejet, a tört csokit, és a meggyet. A formákba kiadag...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű190 fokra melegítsük elő a sütőt. Gyúrjuk össze a lisztet, a porcukrot, az étkezési keményítőt a sót és a vajat. Nyomkodjuk a kikent tepsibe és süssük 15 percig. A krémhez a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű