menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 és 1/2 l tej
7 ek. kristálycukor
7 db tojás
2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:


A tejet odatesszük forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk, külön a sárgáját és külön a fehérjét.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig habosra kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
Mikor forr a tej, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe a tojásfehérjehabból, kicsit főzzük, majd megfordítjuk és a másik felét is megfőzzük.
Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük. A tojássárgás cukrot abba a tejbe keverjük, amiben a hab főtt.
Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból.
Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CITROMOS MÁKOS
CITROMOS MÁKOS

A lisztet, sütőport, darált mákot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, féltre tesszük. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd belekeverjük a citroml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar briós nutellával töltve
briós nutellával töltve

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. A deszkára borítom, hengerré görgetem, és 10 részre osztom. Egy-egy gombócot formázok, majd egyenként oválisra nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvás lepény
Szilvás lepény

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejjel felfuttatjuk, majd a vajon kívül a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Mikor már szép sima a tészta hozzádolgozzuk a vajat és addig dagasztj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Zserbó
Zserbó

A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk