egy 30*24 cm-es tepsihez:
12 zsemle
1 kg alma
6 tojás
5 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
2-3 tk őrölt fahéj
1 l tej
25 dkg porcukor
30 dkg Extra Jam (sárgabaracklekvár)
A zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni.
Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpároljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét hűtőbe tesszük, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tejet felforraljuk és a szikkadt zsemlékre öntjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A zsemlés massza felét a tepsibe terítjük, elosztjuk rajta a párolt almát, majd a maradék masszával betakarjuk. A tetejét megkenjük baracklekvárral és sütőben 160 fokon kb 40 percet sütjük.
Közben a tojások fehérjét cukorral és két evőkanál lekvárral kemény habbá verjük. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd rákenjük a fehérje habot és a sütőbe visszatéve még 15-20 percet sütjük.
Gőz fölött keverve megolvasztjuk a cukrot,vajat, mézet,az előzőleg összekevert ecetes szódabikarbónát.Levéve a tűzről hozzáadunk 2 tojást,a lisztet és összegyúrjuk.Szükség esetén t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk 1 teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűJól keverjük össze, és addig gyúrjuk, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Ezután kisebb golyókat formálunk. Tegyük egy szalvétával letakart tányérra vagy edénybe. Mikrohullámú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásokat szét választom, fehérjét pici sóval kezdem kevertetni kézi mixerrel és kicsinyenként adom hozzá a kr. cukrot, jó kemény hab keletkezzen majd az első fokozatra kapcsolom a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes