1/4 liter tej
25 dkg kristálycukor
3 db egész tojás
1 cs. sütőpor
szükség szerint zsír
szükség szerint liszt
ízlés szerint citromhéj
20 dkg darált mák
A tojásokat a cukorral és a tej felével jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a sütőporral elkevert lisztet, végül hígítjuk a maradék tejjel.
Jól kikeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd kb.: 140-150 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, tetszés szerint szeleteljük, vaníliás cukorral is meghinthetjük, vagy lekvárral tálalhatjuk.
A barackot tésztaszűrőbe téve egy percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd a héját egy mozdulattal – mint a kesztyűt – lehúzzuk. A gyümölcsöt félbevágjuk és kimagozzuk. A sütőt 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lépés A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük. 2. Lépés A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA süti elkészítéséhez egy 20 cm átmérőjű tortaformára lesz szükségünk. Először a sütőformába egy kis kókuszolajat fújunk, majd az alját egyenletesen megszórjuk kókuszcukorral. Körü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű