Brownie:
100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
1 ek vaníliaaroma
2 db tojás
1/2 kávéskanál sütőpor
Krém:
640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 cs habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin
Málnazselé:
120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz
Csokikrém:
100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g Meggle cukrászhab (habtejszín)
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)
Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.
Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.
A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez. Öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.
A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.) Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.
A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a málnás krémhez. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.
Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt.
(Ha tejcsokoládéból készítjük, akkor érdemes zselatint is tenni bele, hogy biztosan megkössön, ehhez a zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.)
Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.
25 cm-es
A palacsintatésztát kikeverem, fél órát pihentetem és a szokott módon kisütöm A krémhez vízgőz fölött kikeverem a 3 tojássárgáját és a 3 ek porcukrot. Ezt összekeverem a mascarpo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy 27 cm-re állított tortakarika - vagy egy 26 cm-es kapcsos tortaforma - aljára sütőpapírt teszünk (állítható karika esetén az oldalára kívülről csavargatva szépen rögzítjük, kap...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük a piskótát. A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig. A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a narancsszószt készítsd el. A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a héjukat kis lyukú reszelőn reszeld le, a levüket csavard ki. A narancslevet- és héjat a vajjal és a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű