menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás csokoládés joghurttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Brownie:
100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
1 ek vaníliaaroma
2 db tojás
1/2 kávéskanál sütőpor
Krém:
640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 cs habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin
Málnazselé:
120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz
Csokikrém:
100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g Meggle cukrászhab (habtejszín)
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)

Elkészítés:


Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.

Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.

Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.

Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.

A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez. Öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.

A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.) Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.

A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe.

A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a málnás krémhez. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.

Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt.

(Ha tejcsokoládéból készítjük, akkor érdemes zselatint is tenni bele, hogy biztosan megkössön, ehhez a zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.)

Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.

Málnás csokoládés joghurttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CITROMKRÉMES KÓKUSZTORTA
CITROMKRÉMES KÓKUSZTORTA

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra és egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A hozzávalókból hagyományos módon piskótát készítünk és kb. 22 perc alatt megsütjük....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sütés nélkül Nutellás sajttorta eperrel
Sütés nélkül Nutellás sajttorta eperrel

Először előkészítünk egy 20 cm-es kapcsos tortaformát. Sütőpapírral kibéleljük az alját és az oldalát is. A kekszalaphoz a kekszet késes aprítóban, finomra daráljuk. A vajat fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Áfonyás torta
Áfonyás torta

Kard SándornéKGIZIKE 2 60 percbonyolultmegfizethető HOZZÁVALÓK Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 15 dkg édes keksz 15 dkg kakaós édes keksz 15 dkg margarin A habos-joghurt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Palacsinta torta
Palacsinta torta

A palacsintákat hagyjuk kihűlni. Ebből a hozzávaló mennyiségből kb. 20 db palacsinta lesz. A habtejszínt a porcukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk