Tésztához:
6 tojássárgája
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál rétesliszt
1 dl étolaj
1 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
Krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
0,5 kg túró
Tetejéhez:
gyümölcs
2 csomag zselatin
Tészta:
Tojásfehérjéből tojáshabot verünk. A 6 tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral. Hozzáadjuk a réteslisztet, étolajat, kakaót, sütőport, majd pedig a tojáshabot. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.
Krém:
A margarint, porcukrot, vaníliás cukrot habosra kavarjuk. Belekeverjük a túrót és a kihűlt tésztára kenjük.
Tetejére ízlés szerint lehet gyümölcsöt rakni. Nekem legjobban a málna vált be. Rápakoljuk a málnaszemeket, majd 2 csomag piros zselatint öntünk rá.
A tésztát megdagasztjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezalatt 1 csomag vaníliás pudingporból 3-4 kanál cukorral és 4 dl tejjel jó sűrű pudingot főzünk. A megkelt tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót egy hagyományos méretű gáztepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 20 percig pirítjuk. Akkor jó, ha már kezd egy kicsit odakapni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű