menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg por cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
1 tábla tortabevonó
1 kk. szódabikarbóna
3 ek. olaj
4 ek. liszt
1 ek. zsír
3 ek. méz
1 db reszelt héja citrom
12,5 dkg Rama margarin
2 db egész tojás
9 dl tej
20 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:


A liszt kivételével a tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és felmelegítjük alacsony lángon.
Ezután hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük, majd kivesszük a tálból, jól összedolgozzuk még kézzel is, majd 4 db cipót formálunk belőle.
A 23x41 cm-es tepsi hátoldalát megkenjük zsírral, liszttel megszórjuk, majd kisütjük a lapokat.
A tésztát nyújtáskor lisztezzük, mert így szebben lehet nyújtani.
A pudingport és a lisztet egy lábasban összekeverjük, felöntjük a tejjel, majd csomómentesre főzzük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot és a Ramát, majd kihabosítjuk, végül a reszelt citrom héjat is belekeverjük. Ha kihűt a krém elkezdjük a lapokat betölteni.
Az alsó lapra rákenjük a krém felét, erre teszünk egy másik lapot, ezt megkenjük lekvárral, majd újra lap és a krém másik fele követezik, végül befedjük a megmaradt lappal.
A tetejét csokoládémázzal bevonjuk, amit előzőleg gőz fölött felolvasztunk. Egy éjszakát pihentetjük és csak másnap szeleteljük.

Mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos torta
Narancsos torta

A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpack-kal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal és elkész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Preckedli/sváb diós linzer/
Preckedli/sváb diós linzer/

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Fahéjas keksz
Fahéjas keksz

A hozzávalókat eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, tenyerünkkel...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sodrott rétes recept
Sodrott rétes recept

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk