menu

Családireceptkönyv.hu

Nutellás mascarpone torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
6 közepes tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 ek kakaópor
Krém:
50 dkg mascarpone
50 dkg nutella
Díszítés:
apróra tört mogyoró vagy
csokiforgács

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.

A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

160-170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát alkalmazni.

A krémhez a mascarponét összekeverjük a nutellával. Nem szoktam édesíteni, mert a nutella elég édes. A kihűlt tortakarikát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel, ügyeljünk arra, hogy egy kevés krém maradjon, amivel a torta tetejét és az oldalát megkenjük. Tetszés szerint díszítjük.

Nutellás mascarpone torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
Mákosguba torta
Mákosguba torta

Kiflit karikára vágod közben a tejet ,vajat felmelegíted leveszed a tűzről bele kevered a tojást a cukrokat mákot citrom héját ráöntöd a kiflire összekevered Csatos formát ki kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos túrótorta
Citromos túrótorta

A tészta egy egyszerű kakaós piskóta, A joghurtot összekeverem a cukorral, túróval, a citromhéjával és annak levével. A tejszínt felverem, majd hozzákeverem a joghurtos részt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Almás-krémes torta
Almás-krémes torta

A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Gesztenyés pàvaszem
Gesztenyés pàvaszem

piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk