menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ízlés szerint só
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 db padlizsán
őrölt ízlés szerint bors
1 ek. majonéz
16 szelet pirítósnak kenyér

Elkészítés:


A padlizsánokat félbevágjuk, betesszük a sütőbe és 180 fokon körülbelül 50 percig sütjük őket.
Amíg sül, finomra vágjuk a vöröshagymát és áttörjük a fokhagymát.
Ha megsültek a padlizsánok, kikaparjuk a belsejüket egy kanállal, majd egy késsel összevágjuk úgy, mint a főtt spenótot.
Egy keverőtálban botmixer segítségével összedolgozzuk a hagymákkal, hozzáadunk egy evőkanál majonézt, valamint pár csepp citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, végül tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal, vagy pitával és friss zöldségekkel tálaljuk.

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Levendulaszörp
Levendulaszörp

Egy lábast teleteszünk levendulával, nem kell a szára, elég csak a virágjait levágni. Vízzel felöntjük (közben megjegyezzük hogy hány liter vizet öntöttünk rá), lenyomatjuk a tetej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gnocchi mit Paprikarahmsauce
Gnocchi mit Paprikarahmsauce

Es empfiehlt sich die Gnocchi (nach Packungsanleitung) zeitgleich mit der Sauce zuzubereiten, da beides sehr schnell geht. Etwas Öl oder Butter in einer Pfanne heiß werden lasse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Májas töltött burgonya
Májas töltött burgonya

A burgonyákat héjában főzzük meg, sós vízben. Ha elkészült, lehúzzuk a héját, hosszában elfelezzük őket és óvatosan kivájjuk a közepüket. A töltelékhez a hagymát kockákra vágjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Leveles tészta csigák SÜLT SONKÁVAL
Leveles tészta csigák SÜLT SONKÁVAL

A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A káposztát, a mascarpone-t, a köményt, a mustárt, a petrezselymet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk