csipet só
1/2 leve lime
3 ek. zabkorpa
ízlés szerint nyírfacukor
1 csomag vaníliás pudingpor
néhány csepp esszencia vanília
1 db tojássárgája
60 dkg (kb) meggy
1/2 csomag sütőpor
15 dkg margarin
3 dl víz
3 ek. tejföl
30 dkg szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk homogénné, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Szilikonos sütőpapírral kibéleljük a tepsit és beletesszük az egyik tésztát, megszurkáljuk helyenként villával, majd ráöntjük a tölteléket.
Ezután rátesszük a másik kinyújtott lapot, azt is megszurkáljuk és kb. 180 fokon aranyszínűre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felett felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a tojást, a cukrot, a kakaóport és fél óráig kevergetjük folyamatosan. Ha letelt a fél óra hozzáadjuk a vaníliás cukrot , a diót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa géppel dolgozzuk össze, a következő a munkamenet. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi anyagot (pl.: só, vanillincuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Ha nem áll össze, adunk még hozzá pici vizet. Ha kész, félretesszük. 2. Az almákat meghámozzuk, cikke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű