1 kg sertésmáj
1 kg apró szemű burgonya
vöröshagyma 2-3 fej
olaj
só
bors
piros paprika
majoranna
cukor
ecet
kígyóuborka
paradicsom
petrezselyemzöld
Megmossuk a krumplit, sós vízben feltesszük főni.
Megmossuk a májat, csíkokra vágjuk, kiáztatjuk belőle a vért.
Hagymát pucolunk, majd összeaprítjuk. Kevés olajban megdinszteljük.
Hozzáadjuk a májat, fűszerezzük, piros paprikával, őrölt borssal, ételízesítővel.
Lassú tűzön, kevergetve főzzük. Közben megmossuk, és lereszeljük az uborkát, majd besózzuk.
Elkészítjük a salátalevet, vízből, ecetből, cukorból, fokhagymából, és piros paprikából.
Beletesszük a kinyomkodott uborkát, összekeverjük. Ha megfőtt a krumpli, meghámozzuk, és ha kész a máj is tálaljuk.
A csirkemellet kockázzuk fel ízlés szerint, majd kevés olajon fehéredésig pirítsuk. Adjuk hozzá a kockázott gyökérzöldségeket, és ezeket is pirítsuk kb. 4-5 percig, majd ízesítsük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kullancsok irtóznak a borsmenta szagától. Vásárolj illóolajat, egy kevés mandulaolajba cseppents pár cseppet, ezzel kend be a bőröd, ha erdős, füves területre mész. Ugyanezt tedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat kikeverjük a többi hozzávalóval, fűszerezzük, joghurttal vagy tejföllel lazítjuk az állagát. A masszát a főtt tojásfehérjékbe töltjük.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű