10 dkg por (kb) cukor
5 dkg búzadara
6 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
kevés citromlé
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
20 dkg vaj
4 dl tej
50 dkg piros ribizli
A 6 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk, kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk és elkészítjük a krémet.
Tejbegrízt főzünk a tejből és a búzadarából. A vajat a porcukorral kikeverjük és a kihűlt grízhez adjuk, végül hozzáadjuk a ribizlit, de óvatosan keverjük, hogy ne törjenek össze a szemek.
A krémet a két piskótalap közé töltjük, majd citrommázat készítünk a tetejére.
A citrommázhoz kb. 10 dkg porcukorhoz apránként hozzákeverünk egy kevés citromlevet.
Végül mindegyik kockát piros ribizlivel díszítjük és így tálaljuk.
A darált kekszet, a diót és a baracklekvárt összegyúrjuk, majd egyforma golyókat formázunk belőlük. Nagyjából 25 grammosokat. A golyókat lefedve betesszük a hűtőbe, hogy lehűljene...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben feloldunk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A többi tejet edénybe töltjük, hozzátöltjük az olajat 1 tojást, sót, cukrot és összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a cukorral,vaniliás cukorral krémesre,majd hozzáadjuk a tojást.Ezután a maradék hozzávalókat is beledolgozzuk,majd legvégül a feldarabolt csokoládét. Tepsire dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, picit hagyjuk állni, majd forró palacsintasütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű