Tészta:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 kisebb tojás
csipetnyi só
csipetnyi reszelt citromhéj
kb. 4 ek tej
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
24 dkg cukor
7,5 dl tej
1 kisebb citrom reszelt héja
80 dkg tejföl (nagy vödör)
Krém készítése:
A pudingport apránként csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citromhéjat.
Tészta készítése:
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük kb fél órát. A lehűlt tésztát két részre osztjuk, majd a tepsi méretére (40 x 32 cm) kinyújtjuk és belesimítjuk a kipapírozott tepsibe. Villával megszurkáljuk. Rákenjük egyenletesen a krémet, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.
Előmelegített, 170 °c- os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, meghintjük porcukorral és felszeleteljük.
1. Melegítse elő a sütőt 180 F-ra (350 C), és zsírozzon meg egy 12 csésze (3 L) kötegelt serpenyőt. 2. Szitálja a lisztet, a kristálycukrot, a 2½ teáskanál (7,5 g) sütőport, a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem kevergessük,inkább csak rázogassuk az edényt falát, mert különben összetörik. Közben a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót és óvato...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű