menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csirkemell filé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír
1 ek ételízesítő
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 pohár levestészta
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
1 ek tárkony
1 citrom leve

Elkészítés:


A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
A húst vékony csíkokra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.

Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Minestrone
Minestrone

A babot átválogatjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, 12 órán keresztül hideg vízben beáztatjuk majd 1 órán keresztül lefedett edényben főzzük. Az olajat beleöntjük egy jó nagy...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Krumpligombócos leves
Krumpligombócos leves

A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, bő vízben puhára főzzük. A kész burgonyát leszűrjük, majd vajjal, tejföllel, sóval és borssal ízesítve lágy állagúra törjük. Ezután megvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Minestroneleves
Minestroneleves

1. A babok, a cukkini, a tészta és a spenót kivitelével minden hozzávalót tegyünk egy nagy lábasba és főzzük kis lángon 5-6 óráig, esetleg nagyobb lángon 3-4 óráig. 2. Ha összef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Kolbászos káposztaleves
Kolbászos káposztaleves

A káposztát felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, a felvagdosott hagymát dinsztelni kezdjük benne, majd a káposztát is hozzáadjuk. 2-3 percig hagyjuk dinsztelődni, majd lehúzzuk a tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk