1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk rum (opcionális)
25 dkg liszt
A sütéshez:
0,5 liter olaj
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor/lekvár
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk.
Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani.
Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre.
Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak.
Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk
A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA habtejszínt egy lábasban meglangyosítjuk (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel) és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elkeverjük a sütőporral (6-7 gramm), majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot. Belereszeljük a citrom héját, valamint a gyömbért, a vajat és a tojásokat is a száraz hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat tálba felütjük, beletesszük a cukrot, és habosra keverjük. Apránként, fakanállal belekeverjük a lisztet, majd az apróra vágott diót, a citromhéjat, az átmosott mazsolát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű