menu

Családireceptkönyv.hu

Tízperces fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk rum (opcionális)
25 dkg liszt
A sütéshez:
0,5 liter olaj
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor/lekvár

Elkészítés:


A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk.

Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani.

Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre.

Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak.

Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük.

Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk

Tízperces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kavart tészta
Kavart tészta

A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Túró rudi panna cotta
Túró rudi panna cotta

A habtejszínt egy lábasban meglangyosítjuk (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel) és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis pöfeteg
Csokis pöfeteg

A lisztet elkeverjük a sütőporral (6-7 gramm), majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot. Belereszeljük a citrom héját, valamint a gyömbért, a vajat és a tojásokat is a száraz hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Püspökkenyér
Püspökkenyér

A tojásokat tálba felütjük, beletesszük a cukrot, és habosra keverjük. Apránként, fakanállal belekeverjük a lisztet, majd az apróra vágott diót, a citromhéjat, az átmosott mazsolát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk