menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött,sült paradicsom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek MAGGI Húsvarázs ételízesítő
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint bors
3 ek olaj
15 dkg főtt rizs
6 db nagy paradicsom
1 pohár tejföl
10 dkg konzerv kukorica
ízlés szerint só
20 dkg csirkemellfilé

Elkészítés:


A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket ujjnyi vastagon levágjuk, a belsejüket kivájjuk és a felét apróra kockázzuk.
A csirkemellet szintén apró kockára vágjuk, a MAGGI Húsvarázzsal ízesítjük és megsütjük. Jó, ha szépen megpirulnak a kockák.
A paradicsom belsejét a csirkével, a rizzsel, a kukoricával és a tejföllel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az így kapott tölteléket a paradicsomokba visszatöltjük.
A levágott tetőket visszatesszük és sajttal megszórjuk, majd egy kisebb tepsiben, vagy hőálló tálban előmelegített sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig sütjük, kb. 10 percig.
Ha a rizst elhagyjuk a receptből könnyebb előételt kapunk, vagy tálalhatjuk ebben az esetben a paradicsomokat teljes kiőrlésű pirítóssal.

Töltött,sült paradicsom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CSICSÓKA TÓCSNI
CSICSÓKA TÓCSNI

Megtisztítjuk, majd sajtreszelőn lereszeljük a fokhagymát és a csicsókát. Hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket. Egy-egy evőkanálnyi pürét simítunk a kezünkbe és update panírban me...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Tejszínes-pórés rakott csirkemell
Tejszínes-pórés rakott csirkemell

A pórét meghámozzuk, felkarikázzuk, és 8,5 dl forrásban lévő, sós vízben 8 percigfőzzük. Közben a csirkemelleket megmossuk, szárazratöröljük, és kissé kiklopfoljuk. Ahússzeletek m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Párizsikrém
Párizsikrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mediterrán tortilla
Mediterrán tortilla

A burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, felkarikázzuk. A kétféle hagymát felszeleteljük, és kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a szalámit. Amikor fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk