Tészta:
85 dkg liszt
4 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
2 ek méz
15 dkg cukor
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
Töltelék:
75 dkg túró
5 ek porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
10 dkg mazsola
A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.
A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (legalább 30 percet), majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és 18 darabra vágjuk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
A tésztát megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (30 x 38 cm) pakoljuk.
Újabb 30 percig pihentetjük meleg helyen, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 250 fokra előmelegítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztezett deszkán kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kizsírozott tepsibe rakosgatjuk az olvasztott zsírban megforgatott fánkocskákat. Minden sort meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű