- zsemle
- tej
- darált pulyka/ darált sertés
- tojás
- hagyma
- só, bors, piros arany, gulyás krém
- zsemlemorzsa
- olaj
Egy kevés zsemlét, vagy kenyeret tejbe áztatunk, annyi időre, hogy könnyen morzsolható legyen.
A darált pulyka, vagy disznó húshoz hozzá keverjük, a tojást, és a gyengén pirított hagymát.
Ízesítjük sóval, borssal, piros arannyal, és gulyás krémmel - tetszés szerint. Miután elérte a megfelelő ízt, és kézzel jól összedolgoztuk, akkor kis gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Végül forró olajban lassan pirosra sütjük, és a főzelékkel együtt tálaljuk.
Az óvári karaj elkészítéséhez a hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket félbevágjuk, de nem vágjuk át, hanem kiterítjük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA gombát megmossuk, szárazra töröljük, és feldaraboljuk. A sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a szalonnát és zsírjára pirí...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyűpirítom., ha ezzel is megvagyok hozzá adom a felkockázott paprikát és mikor ekezd összeseni, hozzá adom a felaprított paradicsomot és azt is megpárolom. Ha elkészült az alap, ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk fekete borssal és őrölt köménnyel. Egy tepsiben zsírt forrósítunk majd a hússzeleteket elősütjük. Az elősütött húst...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes