- 25 dkg kristálycukor
- 2 l tej
- 12 db tojás
- fél vaníliarúd
- 1 csipet só
- 2 kanál liszt
A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk (az összeugrott cukor olvadjon vissza a tejbe, legyen egynemű.) Közben a tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat kikeverjük a liszttel. Ehhez hozzáadunk két dl-t a karamellás tejből, kikeverjük és hozzáöntjük a többihez, kicsi sót adunk hozzá. Sűrűsödésig főzzük.
A tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá verjük. Tejet forralunk és abban kifőzzük a tojáshabot kanalanként. Tálalásig a tejben hagyjuk.
1. Az egyforma nagyságú burgonyákat héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk. 2. A kikapart részt áttörjük és összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kesudiót áztasd hideg vízbe egy éjszakára, vagy forró vízbe kb. egy órára (mire a víz kihűl, jó lesz). A rizstejet forrald fel a fekete sóval és az agar-agar porral. Én egy fóli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmorzsoljuk az élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis meleg tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrógombóc elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval lágy habbá verjük, a sárgájákat a cukrokkal kihabosítjuk. A túrót áttörjük szitán, hozzáadjuk a sá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű