- 1/2 kg lencse
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- pirospaprika
- ecet
- cukor
- só
- babérlevél
- tárkony
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
A lencsét előző nap este beáztatjuk. Másnap 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor félig megfőtt,akkor beletesszük a karikákra vágott zöldségeket, fűszereket, a karikákra szelt füstölt kolbászt is, majd puhára főzzük. Zsemleszínű, hagymás rántást készítünk, amivel berántjuk a levest. Ezután még teszünk bele 3 db karikákra vágott virslit, belefőzzük, végül ecettel ízesítjük. Tejföllel tálaljuk
A sárgaborsót jól leöblítjük, hideg vízben feltesszük főni, hozzátesszük az ételízesítőt, amikor már félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst. Puhára főzzük, sűríteni nem kell sem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük kb 1 liter hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelvágjuk a zöldségeket, a hagymát megdinszteljük. Amikor a hagyma üveges, belerakjuk a húst. Fehérre puhítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Fedő alatt főzz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűOlajat forrósítunk egy nagyobb lábasban. A répákat, a cukkinit, a burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz