menu

Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
70 dkg süteményliszt vagy finomliszt
25 dkg margarin
2 tojás
15 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
pici só
1 kis doboz tejföl (150 g)
1 dl tej (vagy amennyit felvesz)
1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
2 kg alma
15 dkg kristálycukor
50 g mazsola
1/2 cs almáspite fűszerkeverék vagy 2 tk őrölt fahéj
1/2 citrom héja és a leve
2 cs vaníliás cukor
2+1 ek búzadara
tetejére 1 felvert tojás

Elkészítés:


A tésztához a lisztben elkeverjük a száraz anyagokat, majd a margarinnal, a tejföllel és tojásokkal összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, kis adagokban tejjel lágyítjuk.
Szép homogén, puha tésztagombócot készítünk, folpackba csomagoljuk és fél órára betesszük a hűtőbe, hogy a margarin visszadermedjen.
Ezalatt az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és durvára reszeljük. Hozzáadjuk a cukrokat és a mazsolát, jól elkeverjük és 10 percre félretesszük.
Miután levet engedett kinyomkodjuk, a gyümölcshúst a mazsolával együtt (a levét le szoktam hűteni és pillanatok alatt elfogy, mert szeretjük) és hozzáadjuk a fűszereket, a citromot, a vaníliás cukrot és 2 ek búzadarát.
Miután a tészta is megdermedt, levágjuk a 2/3-át és lisztezett felületen tpsi méretűre és téglalap alakúra kinyújtjuk.
A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és belehelyezzük a tésztát úgy, hogy a szélén egy kicsi peremet felhajtunk az oldalára.
Rátesszük az almatölteléket, egyenletesen elsimítjuk, majd rászórunk az 1 ek búzadarát.
Ennél a fázisnál előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
A tészta 1/3-át is kisodorjuk, befedjük vele a tölteléket és ha kissé kerekre sikeredett, mert a leeső széleit le kell vágni, hogy illeszkedjen, akkor azt összegyúrjuk, kisodorjuk és mintázhatjuk a tetejét.
A pitét megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk egy villával, hogy sülésnél a keletkező gőz ki tudjon belőle áramlani és előmelegített sütőbe téve 190 fokon (légkeveréssel) kb 40 perc alatt szép aranybarnára megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HAMIS TÚRÓS RECEPT  SZÁRAZTÉSZTÁBÓL
HAMIS TÚRÓS RECEPT SZÁRAZTÉSZTÁBÓL

30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) pici sót pergetünk rá A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás, krémes süti
Almás, krémes süti

Az első lapot magas oldalú tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával és ráöntjük a meleg alma tölteléket. Erre a 2. lapot, kicsit lenyomkodjuk, és következhet a meleg vaniliáskré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
DIÓTORTA (RÉGI RECEPT)
DIÓTORTA (RÉGI RECEPT)

A tortalaphoz az egész tojásokat mély tálba ütjük, és a cukorral habverővel (mixerrel, robotgéppel) kemény habbá verjük. Akkor jó, ha a mennyiség háromszorosára nőtt, és annyira ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

imérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk