menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás sertéstokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g sertéscomb
150 g füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
1 kávéskanálnyi fűszerpaprika
250 g csiperkegomba
1 dl fehérbor (száraz v. félszáraz)
2 dl tejföl
1 kanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés:


A csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk.

A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra vágott hagymát megpirítjuk.

A tűzről levéve hozzákeverjük a kevés őrölt paprikát, majd 1-1,5 dl vizet öntünk rá és fedő alatt 4-5 percig lassan főzzük.

A felcsíkozott húst beletesszük, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, picit sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a fehérbort. Addig pároljuk míg a gomba is megpuhul.

A tejfölben alaposan elkeverjük a lisztet, majd állandó kevergetés mellett ráöntjük a gombás húsra.

Kicsit még forralunk rajta, hogy megfelelő sűrűségű legyen.

Rizzsel, esetleg tésztával tálaljuk, a tokányra szórunk a félretett pirított szalonna csíkokból.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
ASZALT BARACKKAL TÖLTÖTT SERTÉSBORDA SÜLT ÉDESBURGON
ASZALT BARACKKAL TÖLTÖTT SERTÉSBORDA SÜLT ÉDESBURGON

A húsról eltávolítjuk a hártyákat, majd éles késsel kis lyukakat szúrunk bele. Minden mélyedésbe nyomunk a felaprított aszalt barackból, majd bedörzsöljük a lecsipkedett kakukkfűle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Rakott hús recept
Rakott hús recept

A húst sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon kissé átpirítjuk. Olajozott tepsibe egymás mellé fektetjük a húsokat. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Legkirályabb tavaszi pecsenye
Legkirályabb tavaszi pecsenye

A sajtot lereszelem, hozzá adom a tojást, a mustárt, a reszelt fokhagymát, az aprított snidlinget, sózom, borsozom, felöntöm a sörrrel és alaposan kikeverem. A húst két ujjnyi sze...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Paradicsomos húsos polenta
Paradicsomos húsos polenta

A kukoricadarát megfőzzük, melegen belekeverünk 80 g margarint, a darált főtt húst, a tarját, a zúzott fokhagymát, fűszereket, egy tojást. Vizezett deszkán kinyújtjuk 2 cm vastagra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk