menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
37,5 dkg finomliszt
10 dkg cukor
9 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
19 dkg margarin
2 db tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
6 db közepes alma
2 dkg margarin
7, 5 dkg cukor
3 g vaníliás pudingpor
3 evőkanál mandarinlé
0,5 db citrom leve
1 teáskanál vanília aroma
2 db tojásfehérje
1 csipet só

Elkészítés:


Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Egy tálban dolgozzuk össze a hozzávalókat a tejföl kivételével. A tejfölt kanalanként tegyük hozzá, mert lehet, kevesebb, lehet, több kell bele, hogy szépen össze tudjuk állítani.

Ha szép sima a tésztánk, osszuk el 3/4 - 1/4 részre. Fóliába csomagolva mindkettőt, a nagyobb részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tegyük be.

Elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, egy tálba reszeljük és meglocsoljuk a citromlével.
Egy lábasban a margarint és a cukrot felolvasztjuk, belekeverjük a lereszelt almát és elkezdjük dinsztelni. A pudingot csomómentesre keverjük a mandarin levével.
A dinsztelődő alma már levet engedett belekeverjük a mandarinos pudingot, hozzá adjuk a vanília aromát és besűrítjük. Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

Közben a fehérjéket a sóval borotvahab keménységűre felverjük.

A hűtőből kivesszük a tésztát és egy sütőpapíron elnyújtjuk kb. 23 × 33 cm - es téglalappá.

Sütőpapírral együtt beemeljük egy 20 × 30 cm - es tepsibe. Egy villával sűrűn megszurkáljuk. A langyosra hűlt almához óvatosan hozzá adjuk a felvert habot.

A tölteléket a tésztára halmozzuk, majd egyenletesen eldolgozzuk rajta.

Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, és egy nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük, betesszük a tésztát, és addig sütjük, amíg a teteje is egy kis színt kap. (ez nekem 35 perc, természetesen az idő sütő függő, sőt nem árt a közepének a tűpróba sem - de ennyi elég szokott lenni)

Ha kész, tepsistől rácsra téve langyosra hűtjük, majd óvatosan papírral együtt egy tálcára húzzuk és még langyosan felkockázzuk. Langyosan is kínálhatjuk, de hidegen is nagyon nagyon finom. Ha igénylik, enyhén porcukrozhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer • Citromos linzer
Linzer • Citromos linzer

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd szép simára kidolgozzuk a tésztát. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyen nyújtható legyen. A sütőt előmeleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Áfonyás-túrós rétes rizslapból
Áfonyás-túrós rétes rizslapból

Elkészítés: A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, rizsdarát, útifűmaghéjat, tejfölt. A rizslapokat 20-30mp-re hideg vízbe mártjuk, puhuljana...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás puding
Vaníliás puding

A tojássárgákat keverd ki a cukorral, a kukoricakeményítővel és a sóval, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd simára, és fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet. Sima, kis lángon...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Orosz túrópalacsinta
Orosz túrópalacsinta

1 csomag vaníliás cukor A tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót pedig összekeverjük. Már mehet a hab is a masszánkhoz. Óvatosan forgassuk tehát hozzá. Ezután felforrós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk