menu

Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás túróscsuszával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna (én császárral szoktam)
40 dkg harcsafilé (4 szelet)
1 db paprika
1 db paradicsom

bors
pirospaprika
liszt az elősütéshez és a habaráshoz
5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
50 dkg túró
A tésztához:
25 dkg csuszatészta

Elkészítés:


Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát főzzük meg én kb. 20 percig főzöm de tésztától is függ.
A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.
A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk.
Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc).
Amikor kész a tészta, egy nagyon kevés tejföllel összekeverjük (,hogy a tetejére is jusson) tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét. A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, majd tejfölösen behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc).
Forrón tálaljuk, ha kihűlt már nem olyan finom.

Harcsapaprikás túróscsuszával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fehérboros kékkagyló fűszervajas bagettel
Fehérboros kékkagyló fűszervajas bagettel

1. A fokhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel és a vajjal az aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután fóliába tekerjük, rudat formálunk belőle, majd betesszük a hűtőbe pihenni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Füstölt lazac mousse
Füstölt lazac mousse

A lazacot, az uborkát, az újhagymát és a kaprot vágjuk fel apróra. A mascarponét keverjük simára a majonézzel, a citromlével. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát és kapro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Halszelet gombamártással
Halszelet gombamártással

A halszeleteket sózzuk és borsozzuk. Citromlével bedörzsöljük és lisztbe forgatjuk. Serpenyőben megmelegítjük az olívaolajat és belerakjuk a lisztezett halszeleteket, majd 4-5 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Carpaccio tengeri fogasból
Carpaccio tengeri fogasból

A tisztított fogasfilét meghintjük őrölt fekete borssal, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, azután ebben a páclében hagyjuk egy napot érlelődni a hűtőben. A kaliforniai papr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk