menu

Családireceptkönyv.hu

Karajcsont leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,2 kg karajcsont
3 szál petrezselyem
3 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 db zeller gumó
1 csokor petrezselyem zöldje
1 db zöld erős paprika
2 ek só
15 db szemes bors
A meggyszószhoz:
30 dkg meggy fagyasztott (nekem ez volt itthon) de lehet befőttből is
2 ek liszt
1 ek étolaj
15 dkg cukor
2 dl víz

Elkészítés:


A csontot megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni, hogy ellepje a víz a csontokat, ha felforr akkor leszedjük a habot, és belerakjuk a zöldségeket,és ízesítjük. Nagyon lassan épp hogy csak gyöngyözzön megfőzzük 2 óra alatt. Kiszedjük a csontos húsokat egy tálra levesünket cérna metélttel főzzük be.

Amíg fől a levesünk addig elkészítjük a meggyszószt, az olajban megpirítjuk a lisztet.

Rátesszük a fagyos meggyet a rántásunkra, öntünk rá 2 dl vizet, és kavargatjuk míg megfő, hozzátesszük a cukrot.

Ha megfőtt tányérra szedjük, és a főtt hússal fogyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Brokkolikrémleves csicseriborsóval
Brokkolikrémleves csicseriborsóval

A konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, sózzuk és fűszerezzük. A sütőben 200 fokon kb. 18...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

1. A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. 2. Sóval, egész borssal ízesítjük. 3. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fejtett bableves:
Fejtett bableves:

Ha füstölt hússal készítem akkor azt előtte puhára főzöm, majd hozzáteszem a kifejtett babot, zöldséget, répát, egy nagy csokor zellert és puhára főzöm. Ízesítem sóval, (ha füstölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

1 kisebb hagymát apróra vágunk és 2 kanál olajon kicsit megfonnyasztjuk. Hozzádunk fél kiló friss, vagy fagyasztott borsót, 1 szál sárgarépát és zöldséget megtísztítva, karikára vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk