3 db tojás
2 tk tejföl
só
5 dkg zsíros reszelhető sajt
zsír
A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel és a sóval.
A tojások kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
Egy serpenyőt kikenünk zsírral, rátesszük a főzőlapra és amíg még hideg, beleöntjük a masszát. Fontos, hogy hideg legyen még a serpenyő, mert így nem ég le az alja. Mikor még lágy a teteje, de látjuk hogy már “egyben van”, rászórjuk a reszelt sajtot, és a serpenyőben félbe hajtjuk, sütjük még kb egy percig, és tányérra csúsztatjuk. Olívaolajos jégsalátával és barna kenyérrel nagyon finom hétvégi reggeli :)
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel sokszor marad itthon pár szeletnyi vagy fél kg fehér kenyér, ami nem fogyott el, így morzsát készítek belőle. A finom, magvas kenyereket méginkább sajnálom kidobni, így eztán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kikeverjük. A melegszendvicssütő aljára simítjuk a tészta egyik felét (1-1 púpos ek.), rátesszük a sonkát és a sajtot (vagy ki mit szeretne), majd a tetejére simítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://filantropikum.com/igy-keszits-sajtot-hazilag-olcsobb-es-egeszsegesebb/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű