60-70 dk tarja
liszt
olívaolaj
10 füstölt császárszalonna
2 fej vöröshagyma
kevés sör kb 1deci
babérlevél
szegfűbors
2 ek magos mustár
1 ek barnacukor
1 ek étkezési keményítő
5 dk vaj
só
bors
2dl alaplé
fel kg krumpli
4 paradicsom
1 fej hagyma
friss petrezselyem
A tarjaszeletet sózzuk, borsozzuk, beletesszük és forró serpenyőben olíva olajon lepirítjuk.
Kivesszük a fent maradó zsiradékon a felkockázott császárt és a szeletelt hagymát lepirítjuk, majd felöntjük sörrel és az alaplével.
Belerakjuk a babért, szegfűborsot, sót, borsot és puhára pároljuk.
Felforraljuk a levet, hogy sűrűsödjön, beletesszük a magos mustárt, és a barna cukrot. Hozzáadunk egy kevés keményítőt.
Végül ha kész belerakunk még egy kis vajat hogy fényesebb legyen, sült krumplit készítünk hozzá, és paradicsomsalátával tálaljuk.
A salátára apróra vágott hagymát szórunk majd petrezselymet. Sózzuk és borsozzuk.
Felcsíkozzuk a húst és a szalonnát, majd utóbbinak a kiolvasztott zsírján megpirítjuk a finomra vágott vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá. Ha má...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst szeletekben kiklopfoljuk és besózzuk. A fenti hozzávalókat összekeverjük, nyugodtan lehet kóstolgatni és változtatni az arányokon. A hús szeleteket belemártjuk a masszában,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű