2 dl 3,5 %-os tej
1 teáskanál cukor
pici só
2 dkg friss élesztő
25 dkg liszt
1 evőkanál zsír
A töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 db egész tojás
1 dl tejföl
10 dkg mazsola rumba áztatva
ízlés szerint reszelt citromhéj
2 db vanilíás cukor
0.5 dl tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba és hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és a felfuttatott élesztőt, jól kidolgozzuk, 30-40 percig kelesztjük meleg helyen letakarva. Akkor jó ha duplájára kelt.
Míg kel a tésztánk, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót a tojássárgájával, a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, vaníliás cukrot, a tojásfehérjét felverjük habnak majd azt is hozzákeverjük, és utoljára a rumba áztatott mazsolát.
Kinyújtjuk a tésztát, zsírozott tepsibe tesszük (35 x 22 cm), majd ráhalmozzuk a túró töltelékünket.
Előmelegített sütőben 190 C fokon 30 perc alatt aranysárgára sütjük, egy kicsit pihentetjük, majd négyzetekre szeljük, másnap is nagyon finom ha marad!
A túrót villával összenyomjuk, a tojásokat villával felverjük. A túróhoz öntjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt, citromhéjat, majd jól összekeverjük. Egy tepsit kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a krémmel. Hőálló tálba pakoljuk a feltördelt csokit, a kockázott vajat, rászórjuk a porcukrot, és felöntjük tejszínnel, illetve adhatunk hozzá kevés rumot. Egy lábasba viz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát alaposan keverjük össze falapáttal. Ezután a virágmézben olvasszuk fel a margarint. Egy befőttesüvegben a méz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszegyúrni, pihentetni a pulton.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű