30 dkg liszt
16 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 db tojás
12 g sütőpor
6 evőkanál tej
1 kg alma
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 db citrom
1 kiskanál fahéj
A tetejét lekenése:
1 db tojássárgája
Először mindig az almát meg hámozom, le reszelem, ráfacsarom a citrom levét, majd a cukrot és a fahéjat is hozzáadom. Tovább ízesíthetjük a citrom reszelt héjával is. Jól átkeverjük és félre tesszük.
Összedolgozzuk a lisztet, margarint, porcukrot, tojást, sütőport és a 6 evőkanál tejet. Pici sót is adunk hozzá.
Jól összedolgozzuk, majd gyúródeszkán addig gyúrjuk, hogy jól nyújtható legyen. (én most 20 dkg margarint tettem bele, mert volt a hűtőben 1 megkezdett, így nekem több liszt kellett hozzá).
2 cipót készítünk, mikor kinyújtjuk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Dióval meg szórjuk, az almából jól kinyomjuk a levét és a dióra terítjük. (elfelejtettem a diós részt fényképezni ezért, van még rajt csak ennyi alma
A töltött keksz tésztájához a hozzávalókat összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. űLisztezett felületen 1,5 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szokásos módon elkészítjük a piskótát. Egy nagy méretű tepsiben vékony tésztalapot szoktam sütni, majd azt kockázom fel a rétegezés előtt. 2. A vaníliás öntethez a tej 2/3-át...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű