menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai csokis keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 bögre vaj vagy margarin
1 bögre cukor
1 nagyobb tojás
1 teáskanál vanília aroma
1.25 bögre liszt
1 evőkanál keményítő
0.5 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1.5 bögre aprított csokoládé
1 bögre mogyoró vagy mandula (aprított)

Elkészítés:


vajat a cukorral jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Alaposan elkeverjük. Majd hozzá szitáljuk a liszt, keményítő, szódabikarbóna, sütőpor keveréket.

Legvégül hozzáadjuk a csokit és a mandulát, és egy teáskanál segítségével kis golyókat formázunk belőle. Egy órára hűtőbe tesszük.

Elosztjuk két tepsire hogy bőven legyen hely a golyók között, mert sütés közben elterülnek.

165 C fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz a széle.

Kb. 20 percig pihentetjük. Ilyenkor még puhák, de mire kihűlt jó ropogós lesz a külseje.

Amerikai csokis keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokis - Tejfölös csodabogár
Csokis - Tejfölös csodabogár

1. A sütőt előmelegítjük. 2. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). 3. A lisztet egy tálba szit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Citromos szezámmagos sütemény
Citromos szezámmagos sütemény

A vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, citromhéjat, keverés után a lisztet, szódabikarbónát, tejet, sót is. Ízlés szerint rózsa- vagy nar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Kosárka
Kosárka

Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a cukrot és a diót. Kivajazzuk a kosárka formákat, belenyomkodjuk a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő: 2,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk