0.5 bögre vaj vagy margarin
1 bögre cukor
1 nagyobb tojás
1 teáskanál vanília aroma
1.25 bögre liszt
1 evőkanál keményítő
0.5 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1.5 bögre aprított csokoládé
1 bögre mogyoró vagy mandula (aprított)
vajat a cukorral jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Alaposan elkeverjük. Majd hozzá szitáljuk a liszt, keményítő, szódabikarbóna, sütőpor keveréket.
Legvégül hozzáadjuk a csokit és a mandulát, és egy teáskanál segítségével kis golyókat formázunk belőle. Egy órára hűtőbe tesszük.
Elosztjuk két tepsire hogy bőven legyen hely a golyók között, mert sütés közben elterülnek.
165 C fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz a széle.
Kb. 20 percig pihentetjük. Ilyenkor még puhák, de mire kihűlt jó ropogós lesz a külseje.
1. A sütőt előmelegítjük. 2. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). 3. A lisztet egy tálba szit...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, citromhéjat, keverés után a lisztet, szódabikarbónát, tejet, sót is. Ízlés szerint rózsa- vagy nar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tészta hozzávalóit. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a cukrot és a diót. Kivajazzuk a kosárka formákat, belenyomkodjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: 2,5 Nehézség: Közepes